Hoe maak je een FTP account

Je bent nu hier:

Kennisbank > HOE MAAK JE EEN FTP ACCOUNT

Een FTP account gebruik je om een website op onze webserver te plaatsen. Met een FTP maak je gebruik van het File Transfer Protocol. We leggen je in dit artikel graag uit hoe je een FTP account aanmaakt in je webhosting omgeving.

Gebruik ons klantenportaal om naar de backoffice van je webhosting omgeving te gaan, zie ook ons artikel ‘Toegang klantenportaal’.

Meer informatie over een FTP account vind je in ons artikel ‘Wat is een FTP account’.

Inlogscherm klantenportaal CompanyPoint, microsoft 365 business specialist
inlogscherm klantenportaal

Stap 1: Webhosting backoffice

Ga via ons klantenportaal naar je backoffice van de webhosting. Meer uitleg over ons je webhosting omgeving in het klantenportaal vind je in het artikel ‘Beheer mijn webhosting‘.

Stap 2: FTP Management

Eenmaal in de backoffice van je webhosting omgeving, klik je op ‘FTP Management‘ onder het kopje ‘Your Account’.

DirectAdmin-ftp

Stap 3: Maak FTP Account

Klik op de volgende pagina op ‘Create FTP account’

create ftp account

Stap 4: Invullen

Vul nu het formulier van deze pagina in.

FTP Username

Hier komt de gebruikersnaam van het nieuwe FTP-account. Wij gebruiken ons demo domein companypoint.training en dus wordt het nieuwe account: ftp-account@companypoint.training.

Let op! Vul alleen het gedeelte in voor het @-teken, in ons voorbeeld is dat ‘ftp-account’. Zodra je ftp-account gereed is voor gebruik, dien je de gebruikersnaam in zijn geheel te gebruiken, bij ons voorbeeld is dat dan
‘ftp-account@companypoint.training’.

Enter password / Re-enter password

In dit veld kan je een wachtwoord invullen. Wij raden je aan dat je kiest voor de optie ‘RANDOM’. DirectAdmin maakt dan zelf een sterk en uniek wachtwoord voor je aan. Het wachtwoord dat DirectAdmin aanmaakt is daarna gelijk te zien in het veld naar de knop, noteer deze gelijk, want het is direct ook de laatste keer dat je het wachtwoord te zien krijgt, dit kan daarna altijd gewijzigd worden.

Tenslotte

Het laatste deel heeft vier opties waar dit specifieke FTP-account toegang toe heeft. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat het FTP-account alleen de mappen van het domein kan beheren of zelfs alleen maar toegang tot een enkele map.

In ons geval kiezen we voor ‘CUSTOM’, en de map /home/training (deze is automatisch ingevuld). Zo kunnen we met dit ftp-account meerdere domeinen beheren, als deze onder hetzelfde hostingaccount vallen.

Als alles in ingevuld, klik dan op ‘Create’ en je nieuwe FTP-account is klaar voor gebruik.

Laatste stap create ftp account

Informatiebronnen