Starten met SSL

Je bent nu hier:

Kennisbank > Starten met SSL

Waarom heb ik een SSL-verbinding nodig?

In de huidige tijd is online veiligheid en privacy belangrijk en staan dagelijks onder druk. Ook wil je je klanten en bezoekers een veilige website en online omgeving bieden. Verkeer van en naar je website is tegenwoordig al heel eenvoudig te onderscheppen. Je wilt dat voorkomen en dat doe je online door een SSL certificaat te koppelen aan je website. CompanyPoint biedt zo’n certificaat gratis aan voor iedere klant. Hiermee gaat het verkeer van en naar jouw website versleuteld over een veilige HTTPS-verbinding. De gegevens van je klanten zijn vanaf nu altijd veilig!

Wat is een SSL-certificaat?

SSL is de afkorting van ‘Secure Socket Layer’ en dit beveiligt het verkeer tussen computers. Om dit verkeer veilig te laten plaats vinden heb je een certificaat nodig, een zogeheten SSL-certificaat.

In dit certificaat vind je gegevens over de houder van het certificaat, het domein en de gegevens van de organisatie die het certificaat heeft uitgegeven.

SSL certificaat voor een website werkt zo

Waarom heb je een SSL-certificaat nodig?

Wettelijke verplicht AVG

Wanneer je gegevens verwerkt op je website is het sinds de komst van AVG belangrijk op de privacy en veiligheid van je bezoeker te waarborgen. Een SSL-certificaat is verplicht!

Melding 'website onveilig'!

Bij Google Chrome worden alle websites die geen SSL-certificaat hebben als ‘onveilig’ aangemerkt. Google ziet graag een SSL bij je website en stimuleert op deze manier om een SSL-certificaat voor je website te hebben.

Versleuteling gegevens

Gegevensverkeer wordt met een SSL-certificaat gecodeerd en is voor internetcriminelen veel lastiger om gegevens in te zien en/of aan te passen.

Verbetert SEO resultaten

Google is een belangrijke zoekmachine en website met een SSL-certificaat krijgen een hogere waardering in Google. Naast data veiligheid helpt een SSL-certificaat dus bij je zoekmachine positie in Google.

Schept vertrouwen

Vertrouwen in jouw product en dienst is belangrijk en een SSL-certificaat schept vertrouwen. Bijna iedereen is wel bekend met het slotje in de adresbalk, zodra mensen bij jouw website dit slotje zien, zijn ze eerder geneigd tot een aankoop.

Voorkomt data verlies

Door een SSL-certificaat wordt je website op echtheid gecontroleerd door de browser van de bezoeker. Op deze manier weet de bezoeker zeker dat hij op jouw website zit en niet op een phising website.